MERSİN / TARSUS - Kazım Taşkın İlkokulu

Mrt

Erasmus+ kapsamında Sustainable Life, Sustainable Climate projesini yürüten okulumuz 15 Ocak - 20 Ocak 2024 tarihleri arasında; İspanya'nın Guadalajara şehrinde, İspanya, İtalya ve Fransa ülkelerinin katılımı ile 5 günlük aktivitelerini 2 öğretmen ve 3 öğrencimiz başarılı şekilde gerçekleştirmiştir. Öğretmen ve öğrencilerimiz proje günleri boyunca karbon ayak izi etkinlikleri, çevreyi koruma etkinlikleri, arazide yön bulma ve topografyayı tanıma etkinlikleri, kültürel gezilerle, Tortola Henares ilkokulunda ulusötesi kültürlerle kaynaşarak projeyi gerçekleştirdi. Proje sayesinde öğrencilerimizin çevre koruma duyarlılığı artırılmış, doğaya daha az atık bırakma konusunda, sürüdürelebilir bir yaşam için sürüdürülebilir bir çevrenin korunması gerektiğini kavramışlardır. Ulusötesi kültürlerle uyum ve işbirliği içerisinde çalışarak, yabancı dil yeterlilikleri geliştirilmiştir.

Ock

Kazım Taşkın İlkokulu, E-güvenliğin (e-Güvenlik), bilgisayarlar, tabletler ve cep telefonları gibi teknolojiyi kullanırken, dijital dünyadaki çocukların ve yetişkinlerin korunması için vazgeçilmez bir unsur olduğuna inanmaktadır. Ve bu doğrultuda gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

Ekm

"Kinestetik Öğrenme: Eğitimde Yeni Bir Modele Doğru " projemizin Portekiz etabını tamamladık.

Ekm

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği işbirliği yürütülen "Okulda Diyabet Programı" kapsamında hazırlanan diyabet ve obezite konulu eğitim filmi öğrencilere, öğretmen ve servis görevlilerine izlettik.
Hazırlanan filmi izlemek için http://okulsagligi.meb.gov.tr linkini tıklayabilirsiniz.

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulu

Nis

2020-2021 Eğitim Öğretim yılında okulumuzun ortağı uluslararası eTwinning "Bilinçli Kullan Bağımlı Olma" projemiz başladı.

Mrt

Corona virüsünden korunma ve hijyen tedbirleri kapsamında, okulumuzun tüm alanları dezenfektan maddesi ile dezenfekte edilmiştir.

Şbt

Trafik Polisi Alper KARAGÖZ tarafından uymamız gereken kurallar hakkında okulumuz öğrencilerine bilgi verildi.